800 g torskefilet
uten skinn og bein
sitronolje
trøffelsalt
sort pepper
skjær torsken i porsjonstykker ca 200 g pr prerson .
Mariner dem med sitronolje, trøffelsalt og pepper
i ca 15 min .
Sett fileten i ovnen på 100 grader .
Bruk steketermometer og nå kjernetempen er på 56 grader
slår du ned varmen på ovnen mellom 50 og 60 grader .
Nå kan de stå der til det andre er ferdig .
8 mandelpoteter
200g torskefilet
100g usaltet smør
salt og pepper
mel
egg
brødkumme
Kok poteten uten skall . Damp dem tørre .
Trekk 200g torsk i kokevannet til poteten .
Press poteten gjennom en sil .
Bland fisken og smør sammen med poteten .
Lag små kuler av potet balndingen og sett dem i
frysen i 30 min.
Når du tar dem opp av frysen så ruller du dem først i mel så i egg
og deretter i brødkumme .
Fritter bollene til de blir gylden brune ,
legg dem på ett tørkepapir for å la dem renne av seg .
100g smør
3dl fløte
saft og finrevet skall av en sitron
salt og pepper
en liten bunt gressløk fin hakket
Varm opp smør og fløte, ha i sitronskall og saft .
La det koke inn litt . Smak til med salt og pepper
ha i gressløk like før servering .
1 purre
smør
salt og pepper
Finhakk purre og fres dem myk i smør
smak til med salt og pepper
Spinat
2 sjalottløk
smør
salt og pepper
vask spinaten godt
fres den på panna med løk og smør
smak til med salt og pepper
2 plommetomater
salt og pepper
Forvell tomaten raskt , flå av skinne
fjern veggen og innmaten i tomaten
skjær resterende av tomat kjøtte i terninger, smak til med salt og pepper
Anrett torsken på en seng av spinaten
legg potetene rundt
legg en skje med purre og med tomaten på siden
hal litt saus over .
Håper det smaker
kilde Hvordan bli en master chef
|
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar